Handledarkurs

Handledar­utbildning Stockholm

Avser du att komplettera dina körlektioner med privat övningskörning är det viktigt att ha koll på vad för slags regler som gäller. Sedan början på år 2006 är det nämligen lag på att alla handledare och elever ska gå en så kallad handledarutbildning (kallas även för introduktionsutbildning) innan ni kan övningsköra tillsammans.  

Självklart tillhandahåller vi på Stockholm City Trafikskola handledarutbildning i Stockholm – och vi har vanligtvis flera handledarkurser varje vecka, även på kvällar och helger.

Kurs: Handledarutbildning (även kallad för “introduktionsutbildning”)

Pris: 399 kr/person

Plats: Valhallavägen 73, Stockholm (Trafikskolans utbildningslokaler)

Tid: Kursen tar ca. 3 timmar exklusive raster.

Vad krävs för att bli handledare?

För att bli godkänd för övningskörning måste följande grundkriterier vara uppfyllda för alla handledare.
– Du ska vara minst 24 år gammal
– Du ska ha vana av och skicklighet i att köra fordonet
– Ditt körkort ska vara utfärdat i Sverige eller i annan EES-stat
– De senaste 10 åren ska du minst haft körkort i minst 5 år för det fordon som övningskörningen avser.

Uppfyller du dessa grundkrav behöver du först och främst gå en handledarutbildning och därefter ansöka om tillstånd att vara handledare. Handledarutbildingen kan du gå hos oss. Du hittar information om bokning och tider på den här sidan. Ansökan om handledarskap hittar du på den här sidan! (OBS! Denna skickar du in först när du har gått handledarutbildningen hos oss och fått godkänt!)

Vad innehåller utbildningen?

Handledarutbildningen tar normalt sett 3 timmar plus raster i anspråk. Under utbildningen går vi igenom vilket ansvar du har för övningskörningen, hjälper dig att planera och strukturera övningskörningen samt ger dig chansen att fräscha upp dina befintliga körkunskaper. Vi går också igenom vanliga fel och missuppfattning som kan uppstå mellan handledare och elev, samt ger tips på lämpliga utbildningsmiljöer.

Var någonstans håller ni er handledarutbildning?

I våra lokaler på Valhallavägen 73 (ungefär en minuts promenadavstånd från Tekniska Högskolans T-bana).

Hur bokar jag er handledarutbildning i Stockholm?

Att boka vår handledarutbildning i Stockholm är enkelt. Du klickar bara på "Bokning / Webbshop" i det övre hörnet och väljer sedan tid och datum för din kurs.

Kontaktformulär

Namn

E-post

Telefonnummer

Meddelande